Taalunie laat buitenlandse studenten kennismaken met Vlaamse cultuur

26/07/13 om 12:27 - Bijgewerkt om 12:27

120 studenten uit 26 landen laten zich vanaf 28 juli in Gent drie weken lang onderdompelen in de Nederlandse taal en de Vlaamse cultuur.

Taalunie laat buitenlandse studenten kennismaken met Vlaamse cultuur

De jongeren, die in hun eigen land Nederlands studeren, komen op 28 juli voor drie weken bij elkaar in Gent. Daar nemen ze een duik in de Nederlandse taal en cultuur. Ze komen om hun woordenschat te vergroten en hun uitspraak te verbeteren, maar vooral ook om kennis te maken met Vlaanderen en de Vlamingen. Voor velen van hen is het de eerste keer dat ze hier zijn.

's Morgens zijn er taallessen en 's namiddags, 's avonds en in het weekend zijn er lezingen taal en literatuur, workshops en ontmoetingen. Ze maken kennis met de zangeressen van Laïs, fotograaf Michiel Hendryckx, jeugdauteur Kathleen Vereecken en acteur Kurt Defrancq. Ze bezoeken Brussel en Antwerpen, brengen een avond en nacht door bij een gastgezin en gaan wandelen of fietsen in het Verdronken Land van Saeftinge. Ze leren creatief en zakelijk schrijven in het Nederlands en discussiëren over poëzie.

42ste zomercursus

Het is de 42ste keer dat deze zomercursus wordt gegeven. De animo is erg groot, want Nederlands is populair in het buitenland. Aan 165 universiteiten in de wereld studeren ruim 15.000 studenten Nederlands. Ze komen naar Gent uit Argentinië, China en Duitsland en nog 23 andere landen. De Nederlandse Taalunie organiseert en betaalt de cursus, en werkt daarvoor samen met het Universitair Centrum voor Talenonderwijs (UGent) en het Taaluniecentrum Nederlands als Vreemde Taal.

(Bron: Persbericht) FH

Onze partners