Studentenuitgeverij Acco bestaat 50 jaar

31/03/11 om 15:52 - Bijgewerkt om 15:52

Acco - ooit een studentencoöperatieve en nu een non-fictie uitgeverij - bestaat 50 jaar.Dit wordt gevierd met een boek en een debatavond.

Studentenuitgeverij Acco bestaat 50 jaar

Acco bestaat 50 jaar. Ter ere van deze verjaardag brengt de uitgeverij een boek uit: 'Acco. Geschiedenis van een studentencoöperatie (1960 - 2010)', en organiseert ze een debat over de evolutie van studentenengagement sinds de jaren '60, met studentenleiders van toen en van nu.

'Als je als Leuvens student Acco niet kent, ben je totaal niet bezig met je studies en ligt je kot op Mars'. Dat schreef studentenblad Veto in 2001. Acco werd in 1960 opgericht als studentencoöperatie die de studenten van de K.U. Leuven voorzag van goedkope cursussen en handboeken. Op die manier wilde het bijdragen tot de democratisering van het onderwijs. Vandaag heeft Acco zes academische boekhandels, -naast Leuven en Heverlee ook in Antwerpen, Gent, Woluwe en Brugge- een wetenschappelijke uitgeverij en een grafisch productiecentrum.

Over de groei van deze coöperatie werd een boek geschreven: 'Acco. Geschiedenis van een studentencoöperatie (1960 - 2010)'. De boekvoorstelling vindt plaats op dinsdag 5 april in kunstencentrum STUK in Leuven. Acco nodigt ook studentenleiders van vroeger en nu uit om te komen debatteren over studentenengagement. Marc Reynebeau zal het debat in goede banen leiden.

NC

Lees meer over:

Onze partners