Stripmuseum binnenkort te zien op Google Street View

04/09/14 om 20:26 - Bijgewerkt om 20:26

Het eerste weekend van oktober viert het Stripmuseum zijn 25ste verjaardag. Tegen dan hoopt het museum dat liefhebbers het museum ook online kunnen bezoeken via Google Street View, een primeur in België.

Stripmuseum binnenkort te zien op Google Street View

© Tador, Wikicommons

Het Amerikaanse bedrijf heeft met een trolley het interieur al opgenomen. Het karretje zelf doet niet bijzonder hightech aan, maar het resultaat is verbluffend.

Zo kan je vandaag al van achter je scherm rondwandelen in het Amsterdamse Van Gogh museum. In het Muziekinstrumentenmuseum was er een gelijkaardige poging, maar die beperkt zich tot de inkomhal.

Het Stripmuseum, dat dit jaar voor het eerst de kaap van 200.000 bezoekers zou ronden, stelde het gros van zijn zalen open voor Street View. "We hopen dat Google binnen enkele weken klaar is met de verwerking", zegt woordvoerder Willem Degraeve. "Op zaterdag 4 en zondag 5 oktober organiseren we, naar aanleiding van onze 25ste verjaardag, een groot feestweekend met muziek en rondleidingen."

Stripfestival

Tijdens het weekend van 5 tot 7 september vindt in Brussel overigens het Stripfeest plaats. Ook het Stripmuseum is van de partij in het Warandepark met een tentoonstelling over verschillende stripauteurs die het Belgisch Stripcentrum als achtergrond gebruiken in hun avonturen.

Voor wie er niet bij kan zijn: de tentoonstelling doet nadien ook stripfestivals aan in Erlangen (Duitsland), Lissabon en zelfs Hongkong.

(Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners