Stephen Kings ‘Mr. Mercedes’ wint Edgar Award voor beste thriller van 2015

Stephen King © Reuters

King, die vooral bekend is voor zijn horrorverhalen, kreeg nu ook de meest prestigieuze Amerikaanse thrillerprijs voor ‘Mr. Mercedes’, een politieroman over een seriemoordenaar.

Elk jaar verkiest de Mystery Writers of America, de Amerikaanse schrijversvakbond voor thrillerschrijvers, de beste thriller van het jaar en reikt de Edgar Award uit, zo genoemd naar Edgar Allan Poe, de peetvader van het detectivegenre.

Seriemoordenaar

Stephen Kings 'Mr. Mercedes' wint Edgar Award voor beste thriller van 2015
© GF

Dit jaar viel de keuze dus op ‘Mr. Mercedes’ van Stephen King. King, die vooral bekend is voor zijn fantasy- en horrorverhalen, waagde zich met ‘Mr.Mercedes’ aan een uitstapje in het genre van de politieroman. Het hoofdpersonage heeft een duivels plan om duizenden mensen om te brengen maar ondertussen is de polite hem op het spoor.

Knacks Moordzomer

Andere belangrijke thrillerschrijvers, zoals Ian Rankin, Karin Slaughter en Mo Hayder, moesten het dus afleggen tegen King. Wie een voorproefje wil van de klasse van ‘Mr. Mercedes’ kan hier het eerste hoofdstuk lezen uit de Nederlandse vertaling ervan. Verleden jaar was King met deze nu bekroonde politieroman al uitverkoren voor de selectie van Knacks Moordzomer.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content