Stephen King lanceert nieuw boek alleen op papier

24/05/13 om 10:50 - Bijgewerkt om 10:50

Om de Amerikaanse boekhandelaar een hart onder de riem te steken wil Stephen King dat zijn nieuwe roman 'Joyland' alleen in papieren versie wordt gepubliceerd, en niet als e-boek.

Stephen King lanceert nieuw boek alleen op papier

© capture You Tube

Op 4 juni wordt 'Joyland', de nieuwe Stepen King, gepubliceerd maar alleen in fysieke boekvorm dus. King, nochtans ooit de promotor van het digitale e-boek, hoopt daarmee de noodlijdende Amerikaanse boekhandelaar een graantje te laten meepikken van zijn succes. Ook de Nederlandstalige versie zal vanaf 4 juni voorlopig alleen als printboek (bij Luitingh Sijthoff) te verkrijgen zijn.

E-boeken zijn big business in de VS. Naar schattting tussen de 40 à 50 procent van de boekenomzet is er van digitale makelij. Een groot contrast met Vlaanderen waar de e-boeken niet van de grond raken en amper iets meer dan 1 procent van de totale boekenverkoop vertegenwoordigen.

King die in 2000 besloot om de kaart van het e-book te trekken, keert dus nu zijn kar. In 2000 bracht hij immers zijn roman 'Riding the bullet' uitsluitend in e-boekversie op de markt maar nu wil hij dus zijn nieuwste ('Joyland') exclusief op traditionele wijze laten drukken. Op die manier wil hij aandacht vragen voor de penibele situatie van menige Amerikaanse boekhandelaar.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners