Stefan Hertmans en Luc Deflo blijven top 10 boekenverkoop domineren

12/03/14 om 09:27 - Bijgewerkt om 16:38

De zegetocht van 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans en van 'Intifada' van Luc Deflo in de Vlaamse boekhandels duurt voort.

Stefan Hertmans en Luc Deflo blijven top 10 boekenverkoop domineren

Stefan Hertmans © Michiel Leen

'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans is ook afgelopen week niet weg te slaan van de polepositie in de Vlaamse hitparade van best verkochte roman. Hetzelfde geldt in de top 10 van best verkochte thrillers voor 'Intifada' van Luc Deflo. Ondertussen raakte bekend dat VTM-nieuwsjournalist Patrick Van Gompel in de verfilming van Deflo's 'Intifada' de rol van ex-oorlogscorrespondent zal vertolken.

Lauweren

Genomineerd voor alle grote prijzen en al een Vlaamse Cultuurprijs op zak voor 'Oorlog en terpentijn'. Hertmans kan met gerust gemoed de finale jurering voor de Libris Literatuurprijs en Gouden Boekenuil binnenkort afwachten. Hij vertrok alvast voor vijf weken naar Argentinië om binnenkort net op tijd terug te zijn om eventuele lauweren op 24 april (Gouden Boekenuil) en/of 13 mei (Libris) in ontvangst te kunnen nemen.

Chicklit

'Ripper' van Isabel Allende, neergesabeld door de recensenten, bezet ondertussen de tweede plaats in de Vlaamse hitparade van best verkochte romans afgelopen week. Herman Brusselmans staat op plaats 5 met zijn 'Poppy en Eddie' terwijl de betere (?) chicklit ('Hard hart') van debutant-danser Ish Hamou de top 10 afsluit.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners