Standaard Boekhandel neemt 31 Club-vestigingen over

03/04/14 om 09:22 - Bijgewerkt om 09:22

De keten van 145 Vlaamse Standaard Boekhandels wordt aangevuld met 31 nieuwe Club Boekhandels die - met uitzondering van Leuven en Gent - allemaal in Franstalig België zijn gesitueerd.

Standaard Boekhandel neemt 31 Club-vestigingen over

© Belga

Er was de laatste weken heel wat te doen over het kapseizen van de Polare-boekhandels in Nederland waardoor de acht Polare-vestigingen in Vlaanderen nu opnieuw in handen zijn van De Slegte. Maar de overname van de 31 Club Boekhandels door de Standaard Boekhandel is van een andere grootte. Op de betaalsite van 'Boekblad ' wordt gewag gemaakt van ruim 50 miljoen euro omzet in de Club-winkels. Allicht hoopt de Standaard Boekhandel op die manier trouwens ook met zijn eigen uitgaven - Deltas jeugd- en kinderboeken bijvoorbeeld - in Franstalig België door te groeien.

2 Vlaamse Club-winkels

De Club Boekhandels zaten al een tijdje in slechte papieren maar liepen in Vlaanderen weinig in de picture omdat alleen in Leuven en Gent een Club Boekhandel te vinden is. De overige 29 vestigingen situeren zich in Franstalig België - één ervan in Luxemburg trouwens. Met de overname van de 31 Club Boekhandels wordt de Standaard Boekhandelketen in één klap heel wat groter. De overname dient nog te worden goedgekeurd door de mededingingsautoreiten maar dat zal allicht een kwestie van tijd zijn voordat dit effectief gebeurt.

Kantoorbenodigdheden

De Club Boekhandels zijn sterk in het aanbieden van kantoorbenodigdheden, zoals mappen, enveloppes en kaartjes. De Standaard Boekhandel verkocht al wenskaarten maar kan op het domein van kantoorartikelen nog heel wat opsteken van de Club-vestigingen terwijl omgekeerd de Club-winkels kunnen profiteren van het ruime boekenaanbod van de Standaard Boekhandel.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners