Slachtoffer van Polanski schrijft memoires

10/10/12 om 17:43 - Bijgewerkt om 17:43

Geimer (47), die in 1977 op 13-jarige leeftijd seksueel misbruikt werd door regisseur Roman Polanski, wil haar memoires schrijven.

Slachtoffer van Polanski schrijft memoires

© Reuters

Haar boek zou in de herfst van 2013 op de markt komen en een inzicht geven "in vele facetten van het verhaal die nooit eerder werden onthuld", deelde de Amerikaanse uitgeverij Atria Books mee. De titel luidt: "The Girl: Emerging From The Shadow Of Roman Polanski".

Na de gebeurtenis lieten haar vriendinnen haar vallen, zei Geimer. Ze wil nu haar kant van het verhaal vertellen en ze doet dat na zoveel jaar "zonder woede".

Voortvluchtig

Na het zedendelict in de villa van zijn vriend Jack Nicholson in Los Angeles werd de vandaag 79-jarige Polanski aangeklaagd en bracht 42 dagen in voorhechtenis onder psychiatrisch toezicht door.

Omdat hij in de Verenigde Staten tot 50 jaar gevangenisstraf riskeerde, vertrok Polanski naar Frankrijk. Door de Amerikaanse autoriteiten wordt hij sindsdien als voortvluchtig beschouwd. Indien hij terugkeert, wordt hij gearresteerd.

De voorbije jaren spande Geimer zich herhaaldelijk in voor de stopzetting van het geding tegen de regisseur. Ook zij lijdt onder de "voortdurende publicatie van details" van het misbruik, verklaarde de nu gehuwde vrouw en moeder van twee kinderen in 2008.

De regisseur van onder meer "Rosemary's Baby", "Tess", "The Pianist" en "The Ghostwriter" werd in 2009 in Zwitserland opgepakt en later onder huisarrest geplaatst. De Amerikaanse Justitie vroeg zijn uitlevering, wat uiteindelijk door de Zwitserse autoriteiten werd geweigerd. (Belga/MS)

Lees meer over:

Onze partners