Schrijfster Harry Potter-boeken geeft tips aan ouders Maddie

12/04/11 om 16:26 - Bijgewerkt om 16:25

Joanne K. Rowling, schrijfster van de populaire Harry Potter-boeken, helpt de moeder van het verdwenen Britse meisje Madeleine McCann bij het schrijven van haar boek.

Het werk in kwestie verschijnt in principe op 12 mei onder de titel "Madeleine". Maddie, die vandaag acht jaar oud zou zijn, verdween zo'n vier jaar geleden tijdens een vakantie in Portugal.

In het boek wil de moeder Kate McCann de verdwijning van haar dochter, het opsporingswerk van de Portugese politie en de beschuldigingen waarmee het gezin te maken kreeg, verder toelichten.

De bekende auteur Rowling staat van tijd tot tijd paraat met "hulp

en advies", zo meldden Britse media dinsdag. Rowling, die miljarden

verdiende met de Potter-boeken, schenkt al jaren aan het fonds

waarmee de zoektocht naar Maddie gefinancierd wordt.

De Portugese autoriteiten gaan ervan uit dat Madeleine al in de vakantiewoning van haar ouders stierf, en dat ze niet ontvoerd werd. Die stelling verscheen eerder al in een boek van Gonçalo Amaral, de voormalige hoofdinspecteur van de zaak.

Madeleine verdween op 3 mei 2007 uit de vakantiewoning van haar ouders in de Algarve. De politie ging aanvankelijk uit van een ontvoering, later kwam de stelling naar boven dat het meisje al in de woning

overleed, en dat de ouders het lichaam lieten verdwijnen.

Dat vermoeden kon echter nooit bewezen worden, waarna er in juli 2008 een einde kwam aan de zoektocht, tot ongenoegen van zowel de ouders als de politie.

Onze partners