Scholen weer welkom op Boekenbeurs 2012

28/08/12 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:12

Op de Boekenbeurs straks zijn leerkrachten en scholieren weer welkom. De traditionele Knack-dag heeft plaats op dinsdag 6 november.

De eerste grote lijnen van het Boekenbeursprogramma werden zopas bekend gemaakt. Van 31 oktober tot en met 11 november worden er opnieuw leerkrachtendagen georganiseerd en krijgen 30 jonge auteurs onder de 35 een dagelijks podium.

Wie de affiche bekijkt, die werd ontworpen door Sam De Buysscher, merkt al meteen dat het fysieke boek verre van dood is. Twee themadagen zoomen expliciet in op de kracht van boeken: op donderdag 1 november wordt de probleemoplossende kracht van boeken in het zonnetje gezet. Op zaterdag 10 november is het de beurt aan het luisterboek.

Vooral opvallend is de rol die voor jonge auteurs is weggelegd in het programma van dit jaar. Dichteres Lies Van Gasse treedt op als curator voor het luik van 'de jonge helden': op twaalf dagen tijd passeren 30 jonge schrijvers onder de 35 de revue op de Boekenbeurs.

Ook het scholenprogramma, dat verleden jaar werd afgevoerd, is terug van weggeweest. Op woendag 31 oktober (basisonderwijs) en vrijdag 2 november (secundair onderwijs) zet de Boekenbeurs de deuren wagenwijd open voor leerkrachten en scholieren. Alle leerkrachten krijgen een goodybag aangeboden.

De klassieke Knack-dag gaat dit jaar door op dinsdag 6 november en zal vooral focussen op spraakmakende onderwerpen uit de brede politieke en maatschappellijke actualiteit.

Meer details over de dagelijkse programmering worden vanaf 9 oktober bekend gemaakt.

Frank Hellemans

Onze partners