Romandebutant-danser Ish Hamou neemt vliegende verkoopsstart

12/02/14 om 08:16 - Bijgewerkt om 08:16

'Hard hart', het bejubelde romandebuut van Ish Hamou, staat 1 week na publicatie al op de derde plaats van best verkochte romans in Vlaanderen.

Romandebutant-danser Ish Hamou neemt vliegende verkoopsstart

HARD HART, het meest besproken romandebuut van de voorbije weken, is geschreven door Ish Ait Hamou. Verrassend, want Ish is vooral bekend als danser en jurylid van het VTM-programma So You Think You Can Dance. Maar hij kan dus ook schrijven. Er is zoveel rond te doen dat het boek al aan zijn derde druk toe is, nog voor het goed en wel in de winkels ligt. © BELGA

'Hard hart', het positief onthaalde romandebuut van 'So you think you can dance'-danser Ish Hamou, doet het bijzonder goed in de Vlaamse boekhandel, zo blijkt uit de wekelijkse verkoopcijfers die GfK Benelux, samen met Boek.be, bekend maakte.

Brons voor Hamou

'Ripper' van Isabel Allende en 'Oorlog en terpentijn' van Stefan Hertmans blijven in de romanhitparade de eerste twee plaatsen bezetten. Maar Hamou krijgt dus al onmiddellijk brons bij zijn eerste vermelding in de top 10-cijfers. Kristien Hemmerechts daarentegen tuimelde met haar omstreden roman 'De vrouw die de honden eten gaf' uit de top 10.

Intifada

Luc Deflo houdt stand tussen al het internationale thrillergeweld van Dan Brown & co. Zijn 'Intifada' staat voor de tweede opeenvolgende week op nummer één in de ranking van best verkochte spannende boeken.

Bij de literaire non-fictie valt het op dat 'Congo' van David van Reybrouck - eindelijk - uit de tabellen is verdwenen.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners