Pieter Aspe in het Amerikaans

© Belga

De vertaalrechten van de eerste twee boeken van misdaadauteur Pieter Aspe zijn door de Amerikaanse uitgeverij Pegasus Books gekocht.

In het voorjaar van 2012 liggen ‘The Square of Revenge’ (‘Het vierkant van de wraak’, 1995) en ‘The Midas Murders’ (‘De Midasmoorden’ uit 1996) van Pieter Aspe in de schappen.

De vertaalrechten van de eerste twee boeken van misdaadauteur Pieter Aspe zijn gekocht door de Amerikaanse uitgeverij Pegasus Books en Open Road Integrated Media, dat de boeken van Pegasus online aanbiedt. Dat melden WPG Uitgevers België en uitgeverij Manteau.

Aspe schrijft misdaadromans met hoofdinspecteur Pieter Van In en substituut Hannelore Martens in de hoofdrollen. Martens wordt in het debuutverhaal ‘Het vierkant van de wraak’ de geliefde van Van In. De meeste verhalen spelen zich in Brugge af. De avonturen van Van In zijn ook in een tv-reeks gegoten, met Herbert Flack in de hoofdrol.

Peter Riva, vertaalagent bij International Transactions is alvast enthousiast: ‘A great author, Pieter Aspe, is about to find a new home in the worldwide English language market. For 35 years we have been bridging the publishing gap between foreign languages. The successes we’ve had with the Ake Edwardson Detective Winter Series (Penguin and now Simon & Schuster) and the phenomenon of “The Girl with the Dragon Tattoo” series (Knopf) will now be joined by the 29 book Belgian master detective series from Pieter Aspe.’

Eerder werden de rechten al verkocht aan Frankrijk, Zuid-Afrika, Spanje, Polen en Italië.

(Bronnen: Belga en Persbericht Manteau)

Frank Hellemans






Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content