Piet Chielens en Marc Reynebeau genomineerd voor Geschiedenisprijs

26/02/13 om 13:40 - Bijgewerkt om 13:40

Ook Sven Speybrouck, Peter Vandekerckhove, Herman Van Goethem en Marc Waelkens komen in aanmerking voor de Davidsfonds Geschiedenisprijs die op 17 maart wordt bekend gemaakt.

Piet Chielens en Marc Reynebeau genomineerd voor Geschiedenisprijs

De shortlist van de Davidsfonds Geschiedenisprijs 2013 is bekend. Die prijs gaat naar de persoon die zich het afgelopen jaar het meest verdienstelijk heeft gemaakt voor de popularisering van geschiedenis. De Davidsfonds Geschiedenisprijs wordt voor de tweede keer uitgereikt in het kader van De Nacht van de Geschiedenis, die dit jaar op dinsdag 19 maart plaatsvindt.

De shortlist van de tweede Davidsfonds Geschiedenisprijs bevat een mooie mix van bekende en minder bekende namen. De 6 kandidaten die op de shortlist staan, zijn (in alfabetische volgorde): Piet Chielens voor de vernieuwing van het In Flanders Fields-museum (Ieper), Marc Reynebeau voor het boek 'Katholiek Vlaanderen', Sven Speybrouck voor de programma's 'Interne keuken/Publiek Geheim', Peter Vandekerckhove voor de documentaire 'Meneer de Burgemeester', Herman Van Goethem voor de vernieuwing van museum Kazerne Dossin Mechelen en Marc Waelkens voor de tentoonstelling Sagalassos, City of Dreams in het Gallo-Romeins Museum (Tongeren). Aan de prijs is een symbolisch bedrag van 2.013 euro verbonden, een bedrag dat elk jaar met een euro wordt vermeerderd.

De laureaat van de Davidsfonds Geschiedenisprijs wordt op zondag 17 maart bekend gemaakt.

(Bron: Persbericht) FH

Onze partners