Phil 'Menslief ik hou van je' Bosmans overleden

17/01/12 om 10:33 - Bijgewerkt om 10:33

Vandaag overleed pater Phil Bosmans, Bond Zonder Naam-icoon én bedenker van populaire spreuken vol levenswijsheid.

'De zwartkijker ziet de zon 's morgens al ondergaan.' Het was met dergelijke optimistische aforismen dat pater Phil Bosmans bekend werd. Hij overleed in Mortsel op 89-jarige leeftijd.

Sinds pater Bosmans in december 1994 slachtoffer van een verkeersongeval werd, was het stil rond hem geworden. In de jaren 70 en 80 werd hij wereldberoemd met zijn spreuken vol levenswijsheid die Lannoo op de markt bracht. Bosmans, werkzaam bij Bond zonder Naam, bedacht duizenden gezegdes bij wijze van spirituele hulp.

'Menslief, ik hou van je' (1972) werd zijn bekendste bundel waarvan in Duitsland alleen al 2 miljoen exemplaren werden verkocht. Ook in Vlaanderen en Nederland werd deze bijbel voor positivo's een absolute bestseller. Het is momenteel aan zijn 56e druk toe en zou 800.000 keer over de toonbank zijn gegaan.

In het twintigtal boeken dat van hem is verschenen, voert steevast een positief levensgevoel de toon, daarbij gesymboliseerd door de zon die in heel wat titels opduikt.

'De beste zon is een blij gezicht.' Of: 'Alleen een gelukkig mens kan anderen gelukkig maken', zijn enkele van zijn bekendste uitspraken.

De begrafenisplechtigheid vindt plaats op woensdag 25 januari om 11:00 uur in de Sint-Martinuskerk, Gemeenteplein, Kontich-Centrum. Een avondwake gaat door dinsdag 24 januari om 19:00 uur eveneens in de Sint-Martinuskerk.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners