Pearson en Reed Elsevier zijn grootste uitgeversconcerns

Met meer dan 6 miljard euro omzet is Pearson veruit de grootste uitgeverij ter wereld.

Bij de opening van de Boekenbeurs in Frankfurt wordt traditioneel de top 10 van de grootste uitgeversconcerns worldwide bekend gemaakt. Voor de derde keer op rij is uitgeverij Pearson the biggest met 6 miljard 102 miljoen euro omzet.

Pearson, met onder andere de vermaarde Penguin Books-serie, is de ongenaakbare marktleider in de boekensector. Maar ook Reed Elsevier en Wolters Kluwer, beide met een belangrijke Nederlandse input, blijven het goed doen met respectievelijk plaats 2 en plaats 4 op de ranking van topspelers op de boekenmarkt.

Opvallend, zo Boekblad, is de opmars ook hier van de Chinese boekenfirma’s. Brazilië en Rusland vatten ook post in de hitparade. Daarbij blijkt dat educatieve boeken het steeds beter doen.

De volledige ranking ziet er als volgt uit:

1.Pearson (6102 miljoen euro)
2.Reed Elsevier (5387 miljoen euro)
3.Thomson-Reuters (4248 miljoen euro)
4.Wolters Kluwer (3556 miljoen euro)
5.Bertelsmann (2897 miljoen euro)
6.Hachette Livre (2165 miljoen euro)
7.McGraw-Hill Edu (1835 miljoen euro)
8.Grupo Planeta (1829 miljoen euro)
9.Cengage (1514 miljoen euro)
10.Scholastic (1443 miljoen euro)


Vandaag bezoekt Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) de Frankfurtse Boekenbeurs. Ze zal onder andere een bezoek brengen aan de stand van het Vlaams Fonds voor de Letteren (VFL) om er te informeren naar de buitenlandwerking van het VFL. Verleden jaar was minister-president Kris Peeters (CD&V) er te gast.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content