Patrick Conrad in de running voor Gouden Strop

13/05/14 om 12:49 - Bijgewerkt om 15:59

Conrads thriller 'Tango assassino' werd als enige Vlaamse thriller geselecteerd bij de laatste 5 kanshebbers voor de Gouden Strop, een Nederlandse thrillerprijs.

Patrick Conrad in de running voor Gouden Strop

© GF

Terwijl vanavond beslist wordt wie de Libris Literatuurprijs wint - dan toch Stefan Hertmans, of Tom Lanoye of Ilja Leonard Pfeijffer? - geraakte zopas de shortlist bekend voor de Gouden Strop, de belangrijkste thrillerprijs in Nederland. De Vlaamse thrillerschrijver Patrick Conrad - in een ver verleden pink poet én filmregisseur - maakt met 'Tango assassino' kans op de 10.000 euro, zo blijkt.

Decadent

Onze thrillermedewerker Lukas De Vos was alvast enthousiast over Conrads tangothriller verleden jaar omdat Conrad in deze roman, zo De Vos, alle registers open trekt : van de dans maar ook van de film, en van Conrads eigen decadente levensovertuiging.

Naast Conrads boek maken ook 'Zielloos' van Corine Hartman, 'Versleuteld' van Donald Nolet, 'De tweede november' van Tomas Ross en 'De kraamhulp' van Esther Verhoef kans op de Gouden Strop. Op 29 mei wordt de winnaar van de Gouden Strop bekend gemaakt. En nu dus afwachten wie straks de 50.000 euro van de Libris mee naar huis mag dragen.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners