Pascale Naessens: 'Bij een boek moet je het vooral over de inhoud hebben'

08/05/15 om 14:00 - Bijgewerkt om 14:00

Vanaf vandaag ligt er een nieuw boekenmagazine in de kiosk met de wel heel toepasselijke naam 'Boeken Magazine'. Van Griet Op de Beeck en Pascale Naessens tot Michel Houellebecq, Yves Petry en Pieter Aspe: het blad mikt blijkbaar op alle segmenten van de literaire markt.

Pascale Naessens: 'Bij een boek moet je het vooral over de inhoud hebben'

Pascale Naessens was een van de meters die het nieuwe boekenblad gisteren tijdens de presentatie in Vilvoorde boven de doopvont hielden. © Facebook

Gisteren lanceerde Koen Van Wichelen, uitgever-hoofdredacteur van het reisblad 'Grande' én zelf ook literair auteur, een nieuw literair blad 'Boeken Magazine'. Het is 148 blz. dik en vanaf vandaag te koop voor 4,95 euro. Bedoeling is om vier keer per jaar te verschijnen en telkens een mooie mix aan te bieden van alle mogelijke literaire nieuwverschijningen én auteurs.

Baby's, bejaarden en bakstenen

Pascale Naessens: 'Bij een boek moet je het vooral over de inhoud hebben'

© GF

Kookboekenschrijfster Pascale Naessens, die zelf ook in het eerste nummer prijkt, wil met dit blad de negatieve sfeer die momenteel rond het boekenvak vaak hangt counteren: "Het gaat in de media altijd maar over verkoopcijfers, maar bij een boek moet je het vooral over de inhoud hebben, vind ik. Daar gaat het om."

Van Wichelen vond de literaire uitgevers al snel bereid om mee te werken aan dit initiatief en stak vervolgens zelf de handen uit te mouwen om een literair blad op poten te zetten: "Er bestaan tijdschriften over baby's, bieren, bruiden, bejaarden en bakstenen, waarom dan niet over boeken?"

Leestips

In het eerste nummer vind je onder andere interviews met Pieter Aspe, Pascale Naessens, Griet Op de Beeck, Annelies Verbeke en Margot Vanderstraeten; een special over Literatuur & Rock-'n-roll met een bijdrage van Christophe Vekeman; een portret van de Franse schrijver Michel Houellebecq; leestips van Birgit Van Mol en Sven Gatz en Peter Terrin, Yves Petry, Saskia De Coster, Luc Deflo en 25 andere auteurs over hun allereerste boek.

Van Wichelen is ambitieus. Het eerste nummer van zijn geesteskind verscheen op een oplage van 20.000 exemplaren.

(Bron:persbericht) FH

Onze partners