Onmisbare vakantielectuur volgens Stijn Meuris

22/07/14 om 08:58 - Bijgewerkt om 08:58

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: muzikant en columnist Stijn Meuris.

Onmisbare vakantielectuur volgens Stijn Meuris

Stijn Meuris © Belga Image

Onmisbare vakantielectuur volgens Stijn Meuris

© GF

Knack.be: Welk vakantieboek raadt u de lezers van Knack.be deze zomer aan?

Stijn Meuris: 'Daar Is Hij Weer', het geweldige debuut van de Duitse auteur Timur Vermes. Wat zou er gebeuren wanneer Adolf Hitler plotseling wakker wordt op een vervallen terrein in Berlijn, in 2014? Nog steeds in z'n uniform van de laatste dagen van de door hem veroorzaakte wereldoorlog, doolt hij door de enorm veranderde stad en ontmoet mensen die hem eerder als een curiosum zien dan als de nazidemon die hij was.

Een hilarisch en opmerkelijk boek over hoe zelfs de één van de grootste massamoordenaars uit de geschiedenis uiteindelijk geschikt blijkt te zijn als presentator bij een commercïele tv-zender.

Iets zegt me dat de film er zit aan te komen.

Onmisbare vakantielectuur volgens Stijn Meuris

© GF

Knack.be: Welk boek wil u zelf nog meenemen op vakantie?

'Absurde Overvloed' van Michael Foley ligt hier al enkele maanden te wachten, onder andere doordat Tom Barman er in enkele interviews naar verwees. Met als prikkelende ondertitel 'Waarom het zo moeilijk is om gelukkig te worden'.

Geen diffuus boek over mindfulness (al zou je dat aan de hand van de ondertitel kunnen verwachten), maar een wetenschappelijke benadering over hoe een maatschappij die overvloed en consumptie gewoon is, desondanks toch worstelt met geluk en innerlijk comfort.

Lees meer over:

Onze partners