Onmisbare vakantielectuur volgens Paul Baeten Gronda

04/08/14 om 06:36 - Bijgewerkt om 06:36

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: schrijver en columnist Paul Baeten Gronda.

Onmisbare vakantielectuur volgens Paul Baeten Gronda

Paul Gronda © Facebook

Bekijk ook de leestips van Stijn Meuris, Wim Oosterlinck en Mieke Van Hecke.

1. Welk vakantieboek raadt u de lezers van Knack.be deze zomer aan?

Een tablet om zo in het archief van The New Yorker, dat tijdelijk gratis beschikbaar is, te kunnen grasduinen. Anders iets van Saul Bellow, omdat tot op heden nog altijd niemand is opgestaan die humor en grote vragen beter verweeft dan hij dat kon. Dat zal nog wel even duren, ook, dus lees gerust op uw gemak. Mensen die een nieuw, lokaal boek willen, die kan ik helaas niet helpen. Veel van mijn Nederlandstalige collega's vind ik te zwaar in de pen of te licht in het hoofd.

Onmisbare vakantielectuur volgens Paul Baeten Gronda

© .

2. Welk boek staat nog op uw verlanglijstje?

Roth Unbound, de biografie die Claudia R. Pierpont schreef over mijn Uncle Phil. Daarvoor moet je waarschijnlijk best eerst minstens de helft en liefst alles van Roth gelezen hebben - op zich ook geen kwaaie tip. Al kan de biografie misschien ook weer net de nodige nieuwsgierigheid wekken.

Ben ook net met ongeveer anderhalf jaar vertraging in Goede Mensen van Nir Baram begonnen, die geboren werd in 1976, het jaar waarin Saul Bellow zijn Nobelprijs won - dus ja... Online herlees ik zeker de laatste kortverhalen van Adam Haslett, van wie ik niet begrijp dat hij zo onbekend is in Europa. Al zou het geen kwaad doen mocht hij nog eens een roman publiceren, ik raad al 200 jaar Union Atlantic aan en dat gaat nu vervelen.

Lees meer over:

Onze partners