Onmisbare vakantielectuur volgens illustratrice Eva Mouton

20/07/14 om 09:12 - Bijgewerkt om 09:12

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: Illustratrice en schrijfster Eva Mouton.

Onmisbare vakantielectuur volgens illustratrice  Eva Mouton

Eva Mouton © .

Asterios Polyp, David Mazzucchelli

Asterios Polyp, David Mazzucchelli © .

1. Welk boek raadt u de lezers van Knack.be deze zomer aan?

De graphic novel 'Asterios Polyp' (van David Mazzucchelli) vertelt het verhaal van een architect die terugblikt op zijn jeugd en (mislukte) liefde. Het verhaal is getekend in een klare lijn. De kleuren zijn sober gehouden: Een paarse lijnvoering werd ingekleurd in tinten van blauw, geel of roze. Voor mij was het moeilijk om door de eerste pagina's te komen, omdat het kleurgebruik en de strakke lijnen afstandelijkheid doen vermoeden. Maar da's dus niet waar. De tekentechnische oplossingen, de bladspiegels, de vertelstijl en dialogen: een plezier om te lezen.

The smartest kid on earth, Jimmy Corrigan

The smartest kid on earth, Jimmy Corrigan © .

2. Welk boek staat nog op uw verlanglijstje?

'Jimmy Corrigan, the smartest kid on earth', een graphic novel van Chris Ware, ligt te wachten. Eerder las ik al 'Building stories' en 'Lint' van dezelfde auteur. Verhalen over 'de kleine mens' vertelt Ware het liefst. Hij zoomt in op de pijn, eenzaamheid en het verdriet van de gewone mens. In een lijn die zo helder is dat je denkt dat het met de computer werd getekend (maar dat is niet zo!), in bladspiegels die bulken van de details, sidenotes en dialogen. Met een boek van Chris Ware zit je altijd goed.

Onze partners