Onmisbare vakantielectuur volgens Bruno Tobback

16/07/14 om 06:38 - Bijgewerkt om 13:20

Welk boek mag absoluut niet ontbreken in uw reiskoffer? Knack.be helpt u alvast op weg, elke dag geeft een bekend persoon leestips. Vandaag: SP.A-voorzitter Bruno Tobback.

Onmisbare vakantielectuur volgens Bruno Tobback

1. Welk vakantieboek raadt u de lezers van Knack.be deze zomer aan?

Een boek dat dik genoeg is om er alvast de hele vakantie van te kunnen genieten. In die categorie passen dan ook perfect de twee lijvige eerste delen van een geplande trilogie van de Britse schrijfster Hilary Mantel: Wolf Hall en Bring Up the Bodies, een geromantiseerde biografie van Thomas Cromwell aan het hof van Hendrik VIII van Engeland.

Twee jaar geleden heb ik dan weer erg genoten van Infinite Jest van David Foster Wallace, dat zowaar nog dikker is dan de twee Mantel-boeken samen.

Infinite Jest is een voorbeeld van de zogenaamde 'Great American Novel' en gaat eigenlijk over alles. Het dateert uit 1996, maar is nog altijd heel actueel en tegelijkertijd grappig, kritisch en zelfs cynisch over de Amerikaanse samenleving en bij uitbreiding dus ook onze samenleving.

Onmisbare vakantielectuur volgens Bruno Tobback

2. Welk boek neemt u dit jaar zelf mee op vakantie?

Ik ben er nog niet helemaal uit, maar de korte verhalen van de Canadese schrijfster Alice Munro, die in 2013 de Nobelprijs voor Literatuur won, zijn een mogelijke kandidaat om mee te gaan in mijn reiskoffer. Al zijn er ook nog andere mogelijkheden. En aangezien de vakantie voor mij nog niet voor meteen is, heb ik nog wel even de tijd om na te denken.

Onze partners