Ode aan de Belgische poëzie en veel internationale slammers op Antwerps poëziefestival

11/06/15 om 10:12 - Bijgewerkt om 10:11

Het zevende Felix Poetry Festival kleurt vanavond en morgen bijzonder internationaal. Slammers en rappers maar ook heel wat internationale dichters zijn in Antwerpen van de partij.

Ode aan de Belgische poëzie en veel internationale slammers op Antwerps poëziefestival

Christophe Vekeman stelt vandaag mee een tweetalige Belgische poëziebloemlezing voor. © Michiel Leen

Felix Poetry Festival, de jaarlijkse Antwerpse poëziehappening, is al aan zijn zevende editie toe en trekt vandaag en morgen weer alle registers open met slammers en rappers, en met veel internationaal poëtisch geweld tout court.

Belgium Bordelio

Vanavond begint in het Bos op de Ankerrui het zomerfestival met de Antwerpse slamdichter Seckou die van de initiatiefnemers carte blanche kreeg om performers uit de hele wereld naar de havenstad te brengen om er hun kunstjes te demonstreren. Slammers uit onder andere Gabon, Canada en Argentinië treden er op samen met het Leuvense enfant terrible Didi de Paris en andere Nederlandstalige acts, zoals Vakmansklap en Nachtman.

Delphine Lecompte en Christophe Vekeman stellen er samen met Franstalige Belgische collega's ook nog 'Belgium Bordelio', een tweetalige Belgische bloemlezing met 30 dichters, voor.

Versopolis

Morgen ligt dan het zwaartepunt van het festival in het Felixpakhuis zelf op de Godefriuskaai. Versopolis, een Europees poëzieproject uit 11 landen, is er dan te gast en presenteert een pleiade aan internationaal woordgeweld. Maud Vanhauwaert, Michaël Vandebril, Ilja Leonard Pfeijffer, Maria Barnas en Tom Van de Voorde zijn de Nederlandstalige dichters uit de pool van 55 Europese poëten die in het kader van Versopolis in heel Europa op festivals als deze hun ding gaan doen.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners