Hallucinante 'biografie' van napalm

Hallucinante 'biografie' van napalm

Van wonderwapen tot diabolische gruwel: niet direct vakantielectuur misschien, maar fascineren doet Robert M. Neers geschiedenis van het relatief goedkope napalm zeker en vast.Het opmerkelijke leven van stadsbeul Frantz Schmidt

Het opmerkelijke leven van stadsbeul Frantz Schmidt

De Amerikaanse historicus Joel Harrington schrijft in 'Dagboek van een beul' over een ongewoon geval van sociale promotie in het vroegmoderne Duitsland. Of hoe een beul van paria tot arts en gewaardeerd burger opklom.

De vergeten vrouwen van Hugo Claus

De vergeten vrouwen van Hugo Claus

Heel wat gelegenheidspublicaties zagen het licht naar aanleiding van het vijfjarige overlijden van de meester. Guido Lauwaert las veel wat er niet in stond.

Landlopers: armoe is geen misdrijf

Landlopers: armoe is geen misdrijf

In 'Landlopers' vertelt Toon Horsten de boeiende en soms hallucinante geschiedenis van de landloperskolonies Wortel en Merksplas in de provincie Antwerpen. Het is meteen het verhaal van hoe België omging met verschoppelingen.


Jan Flamend meets Tony Soprano

Jan Flamend meets Tony Soprano

In 'Waar waren wij gebleven?' serveert Jan Flamend aanstekelijke reisverhalen over zijn trainingsessies als salescoach over de hele wereld.


Winston Churchills donkerste dagen

Winston Churchills donkerste dagen

De Nederlandse journalist Harry van Wijnen focust in 'Blood, sweat and tears' op 18 cruciale maanden in 1940-41 uit het leven van de legendarische politicus.Apostel Paulus: eerste religieuze marketeer

Apostel Paulus: eerste religieuze marketeer

Apostel-zeilenmaker Paulus was joodser dan gedacht maar ook veel vrouwvriendelijker dan meestal wordt aangenomen, aldus Romekenner Fik Meijer in zijn meeslepende levensgeschiedenis over de controversiële stichter van de katholieke kerk.