Noach wordt stripfiguur

04/01/12 om 11:52 - Bijgewerkt om 11:52

De dromer als held van het Writers Unlimited Festival en poëzie fleurt de saaie out of office-mails op.

De brave Noach als woeste krijgerDe Amerikaanse filmregisseur Darren Aronofsky, die onder meer 'Black Swan' en 'Requiem For a Dream' op het witte doek liet verschijnen, wil het verhaal van de Bijbelse figuur Noach binnenkort verfilmen. Het scenario zal echter eerst in de vierdelige stripreeks 'Noah' worden gegoten. Volgens Aronofsky is het epische verhaal moeilijk te verfilmen en dient de strip als een soort proefproject. Uiteraard hoopt hij met het succes van de strip ook de interesse op te wekken van de grote producers en de harten van het publiek te winnen.

'Noah' vertelt het apocalyptische verhaal van de gekende Bijbelse held, die op papier vereeuwigd zal worden door de Canadese tekenaar Nico Henrichon. Aronofsky creëert zijn eigen, eigenzinnige versie van Noach: 'een woeste krijger, een soort Mad Max uit het verleden', aldus uitgeverij Le Lombard. In de VS zou het verhaal als graphic novel verschijnen. De Nederlandse vertaling zal in maart verschijnen.
zie ook: Cobra.be
Dromers welkom op Writers Unlimited

Van 19 tot 22 januari loopt het Writers Unlimited Winternachten Festival in Den Haag. Dit jaar staan de dromers van onze samenleving centraal. Dromen zijn immers de stuwende kracht achter verandering, ze leiden de weg naar vrijheid. Het zijn de gelovers in utopieën, de najagers van idealen die de wereld kunnen inspireren tot grootse dingen. Met de Arabische lente nog vers in het geheugen, is het dan ook niet vreemd dat het festival heel wat auteurs uit het Midden Oosten trekt. Maar op het programma staan ook heel wat Nederlandse namen. Schrijvers en denkers van over de hele wereld laten zich uit over hun wensen, hun idealen, en het publiek droomt met hen mee.

Het festival biedt een gevarieerd programma aan dat actualiteit, literatuur, muziek en film met elkaar vervlecht, en zal doorgaan in het Theater aan het Spui en Filmhuis Den Haag.
zie ook: Writers Unlimited Festival
Kantoorpoëzie Naar aanleiding van Gedichtendag op 26 januari 2012 heeft de Stichting Lezen de campagne 'Out Of Office Poetry' gestart. Vijf Nederlandstalige dichters schrijven een poëtisch alternatief op de typische, inspiratieloze out of office-mails die aangeven dat iemand afwezig is op kantoor en niet bereikbaar is.

Een voorsmaakje van de hand van Joke van Leeuwen, die dit jaar tevens de gedichtendagbundel zal samenstellen:

Mijn stoel is leeg, de deur is dicht en ik ben even uit het zicht maar als er dingen zijn die dringen stuur deze blijver een bericht: [mailadres collega] Joke van Leeuwen Lezers kunnen op de website keuze maken uit verschillende gedichtjes en die in hun eigen out of office-mail plakken om de Gedichtendag te steunen.

(Bron: Persberichten)
Marijke Anrijs


Onze partners