Nieuwe luxe-uitgave van Nescio

11/10/11 om 17:38 - Bijgewerkt om 17:38

Ter ere van de vijftigste sterfdag van de Nederlandse schrijver Nescio brengt Nijgh & Van Ditmar een hele bijzondere uitgave van zijn werk uit.

Nescio - Dichtertje - De uitvreter - Titaantjes

Gebonden

Uitgeverij: Nijgh & Van Ditmar

Aantal pagina's: 144

Prijs: 29,95 euro

ISBN: 978-90-388-9442-3

Dit jaar wordt de vijftigste sterfdag van de Nederlandse schrijver Nescio (pseudoniem van Jan Hendrik Frederik Grönloh) herdacht. Bovendien is het precies honderd jaar geleden dat zijn eerste verhaal, 'De uitvreter', in het tijdschrift De Gids werd gepubliceerd.

Daarom komt uitgeverij Nijgh & Van Ditmar met een heel bijzondere uitgave van het werk van deze grote Nederlandse schrijver: een facsimile-editie van de drie verhalen Dichtertje - De uitvreter - Titaantjes uit 1933, geïllustreerd door de schilder Johan Eshuis.

Johan Eshuis (1904-1971) kreeg zijn opleiding aan de Rijksacademie en was in zijn tijd een gerenommeerd beeldend kunstenaar. In 1938 had hij Dichtertje te leen gekregen van zijn goede vriend Daan Voerman, maar het boek raakte in het ongerede.

Om dat verlies goed te maken voorzag hij een nieuw exemplaar van Dichtertje van maar liefst 68 pentekeningen, die hij voor het grootste deel inkleurde, veelal in de marge van de bladzijden, maar ook op lege pagina's. Het zijn rake en vaak gedurfde schetsen, die van veel inleving getuigen.

Het boek is een hommage aan het werk van Nescio, en een hommage aan de vriendschap.

Nesciokenner Lieneke Frerichs, die het boek ontdekte, voorzag deze bijzondere uitgave van een informatief nawoord.

Lees meer over:

Onze partners