Nederlandstalig vervolg 'Fifty Shades of Grey' verschijnt op 21 juli

16/06/15 om 10:08 - Bijgewerkt om 10:13

'Grey', de Engelstalige sequel van de 'Fifty shades'-trilogie, is voor donderdag 18 juni maar voor de Nederlandse vertaling ervan is het nog wachten tot 21 juli.

Nederlandstalig vervolg 'Fifty Shades of Grey' verschijnt op 21 juli

Jamie Dornan als Christian Grey in 'Fifty Shades of Grey'. © Youtube

Het was al langer bekend dat de originele Engelstalige versie van 'Grey', het vervolg op de 'Vijftig tinten grijs'-omnibus van E.L.James, op donderdag 18 juni zou verschijnen. Prometheus zal de Nederlandstalige versie van 'Grey' op 21 juli in de winkels brengen, zo vertelde Ronit Palache, hoofd publiciteit en rechtenmanager bij Prometheus Bert Bakker, op de betaalsite 'Boekblad'.

Nieuwe doelgroep

E.L.James schreef 'mannelijk' vervolg op 'Vijftig tinten grijs'-succes.

E.L.James schreef 'mannelijk' vervolg op 'Vijftig tinten grijs'-succes. © Reuters

De nieuwe 'Grey' reconstrueert de SM-liefdesaffaire tussen miljonair Christian Grey en de studente Anastasia Steele vanuit het mannelijke perspectief van Grey deze keer. Kwestie van misschien een nieuwe doelgroep aan te boren, denkt Palache, alhoewel hij vermoedt dat ook al heel wat mannelijke lezers reeds nieuwsgierig waren naar de trilogie omdat die zo goed in de smaak viel bij hun lezende vrouwelijke partners.

Prometheus is blij dat er met 'Grey' een echte zomerseller aan komt die allicht het verkoopssucces van de trilogie - nu al twee miljoen verkochte exemplaren op de teller in Nederlandstalige editie - kan aanzwengelen.

Ruim 500 bladzijden

Van Ditmar, die de Engelstalige versie overmorgen op de lezers loslaat, laat nog weten dat het van de Engelstalige editie al 100.000 boeken kon omzetten in Vlaanderen en Nederland, en nu dus ook stevig heeft ingekocht.

'Grey' zelf zal ruim 500 bladzijden tellen en kost in vertaling 15 euro. Het Engelstalige origineel wordt vanaf donderdag tegen 12,95 euro aangeboden. De lage prijzen zijn bedoeld als instap voor de mannelijke lezers voor wie 20 euro te hoog zou zijn gegrepen.

Frank Hellemans

Onze partners