Nederlands hobbyboek over elastieken armbandjes maken ging al 70.000 keer over de toonbank

08/05/14 om 14:49 - Bijgewerkt om 14:49

'Band-it!', een handleiding voor het in elkaar knutselen van elastieken kindersieraden, is een megasucces bij onze noorderburen.

Nederlands hobbyboek over elastieken armbandjes maken ging al 70.000 keer over de toonbank

© GF

Na de kook-, brei- en bakboeken lijkt er een nieuwe trend op komst in de winstgevende branche van de hobbyboeken: zelf sieraden maken met veelkleurige, rubberen elastiekjes. Van 'Band-it!', het boek bij de nieuwste hobby, werden in drie maanden tijd al 70.000 exemplaren verkocht en binnenkort komt er een vervolg op de markt, aldus de betaalsite 'Boekblad'.

Veelkleurige accessoires

Tirion, de Nederlandse uitgeverij, die de vertaling op de markt bracht van het oorspronkelijk Amerikaanse handboek 'Totally awesome rubber band jewelry' van Colleen Dorsey, ging daarbij niet over één nacht ijs. In plaats van een simpele vertaling zocht uitgeefster Marike den Brok eerst naar een Nederlandse producent van mallen om zo de elastiekjes in diverse sieraadvormen te persen.Van sleutelhangers tot hangsieraden, armbandjes, telefoonhoesjes of zelfs poppetjes: 'Band-it!' toont hoe je zelf veelkleurige accessoires in elkaar spant op de daarvoor bijgeleverde mallen dus.

Episch vervolg

Het boek is voor 6,99 euro te koop en een zakje elastiekjes heb je al vlug voor anderhalve euro. Overrompeld door het megasucces belooft Tirion tegen 26 mei een tweede deel waar de meer gesofisticeerde rubberbandsieraden aan bod zullen komen. 'Epic Band-it!', zoals het zal heten, is eveneens te koop voor net geen 7 euro.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners