Mogelijke verkoop Vlaamse Polare-boekhandels ligt toch op tafel

04/03/14 om 15:57 - Bijgewerkt om 16:05

De Nederlandse Polare-woordvoerder vertelt in 'Boekblad' dat een mogelijke verkoop van de Vlaamse Polare-vestigingen wordt onderzocht, ook al blijven de 8 Vlaamse ex-De Slegte-winkels 'gewoon' doordraaien.

Mogelijke verkoop Vlaamse Polare-boekhandels ligt toch op tafel

© Polare

Verleden week meldde de curator dat de Vlaamse Polare-boekhandels buiten het faillissement van de Nederlandse Polare-keten werden gehouden. Op de betaalsite van 'Boekblad' vertelt de Nederlandse woordvoerder van Polare nu dat een mogelijke overname van de Vlaamse vestigingen wel degelijk wordt bekeken.

Nauw verweven

De Polare-winkels in Nederland en Vlaanderen zijn immers nauw met elkaar verweven, aldus Polare-woordvoerder Harmen van der Molen, ook al zijn ze bedrijfseconomisch van elkaar gescheiden. Zeker op het vlak van marketing, logistiek en IT-diensten hebben de Nederlandse en acht Vlaamse Polare-vestigingen heel wat met elkaar gemeen.

Diverse geïnteresseerden

Daarom, aldus Van der Molen in 'Boekblad', onderzoekt investeringsmaatschappij ProCures nu of er interesse bestaat om de acht Vlaamse Polare-vestigingen in hun geheel over te kopen: 'In het ideale scenario neemt één partij de hele groep over, maar het is afwachten wat de betrokken partijen willen. Er hebben zich diverse geïnteresseerden gemeld, maar wie dat zijn en hoeveel dat er zijn, daar heb ik geen informatie over.'

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners