Mimi Alford vertelt hoe ze door president Kennedy werd verleid

15/02/12 om 14:36 - Bijgewerkt om 14:36

Mimi Alford was 19 jaar toen ze door de Amerikaanse president werd verleid. In 'Once Upon a Secret' pakt ze daar vijftig jaar na de feiten mee uit.

Mimi Alford in inmiddels een grootmoeder van 69 jaar. Maar in 1962 werd ze door de Amerikaanse president John Fitzgerald Kennedy, de machtigste man van de wereld, in de slaapkamer van het Witte Huis verleid. Mimi, die toen 19 was, bleef gedurende 18 maanden de maîtresse van de president. Na 50 jaar pakt ze daarmee uit in haar boek 'Once Upon a Secret'.

Eigenlijk had Mimi destijds Jacqueline, de vrouw van de president, willen interviewen. Maar dat ging niet door. Toen viel het oog van de 45-jarige president op het meisje dat in het Witte Huis stage liep. In haar boek vertelt Mimi dat Kennedy's secretaris Dave Powers haar vóór de eerste vrijpartij met Kennedy met een aantal Daiquiri's vermurwde.

Kennedy zelf gaf Mimi een rondleiding in het Witte Huis. Hij overrompelde het meisje zodra ze de slaapkamer hadden bereikt. In haar boek vertelt Mimi dat ze verrast was, maar niet tegenstribbelde. Ze had niet het gevoel dat ze iets tegen haar wil deed of dat Kennedy misbruik maakte van zijn macht. Ze ervoer de vrijpartij als iets natuurlijks, al vond ze het achteraf maar een zakelijke bedoening: 'Toen hij klaar was, trok hij zijn broek op, glimlachte naar me en wees naar de badkamer.'

Mimi praatte met niemand over haar ervaring, ook niet met haar ouders. Het enige waar ze nu spijt van heeft is dat ze de vrouw van de president met haar man bedroog. 'I feel guilty about not having felt guilty about Mrs. Kennedy.' 'Ik haat het vandaag toe te moeten geven dat ik me niet schuldig voelde,' zei Mimi vorige week nog in een gesprek met het celebrityblad TODAY People.

Haar boek bevat nog andere pittige details. Mimi zou boven in de slaapkamer van de president hebben doorgebracht toen die beneden met de Russische leider Nikita Chroestsjov onderhandelde over de kernrakettenkwestie tijdens de Cubacrisis. Op een feestje op de ranch van Bing Crosby zou de president haar aangezet hebben tot het nemen van 'poppers' (knallers), een middel (amylnitriet) dat de bloedvaten verwijdt en seksueel stimulerend werkt. Ze zou met de president seks hebben gehad de dag voordat hij in Dallas werd vermoord.

De vraag is natuurlijk of alles waar is wat Mimi in haar boek vertelt. Dat is zeker niet uitgesloten, want de affaire kwam al in 2003 aan het licht in 'An Unfinished Life: John F. Kennedy, 1917-1963', een biografie van de historicus Robert Dallek. Dallek had het toen over een 'tall, slender, beautiful intern' die bij Kennedy in de smaak gevallen was. Maar nu moet Mimi het verwijt slikken dat ze kapitaal slikt uit een affaire waarin niemand nog een weerwoord kan bieden, omdat alle andere getuigen dood of verdwenen zijn.

Iedereen is het erover eens dat John F. Kennedy, die verslaafd was aan seks, met zijn levensstijl vandaag de dag geen president van de VS meer zou kunnen worden.

Piet de Moor

'Once Upon a Secret' door Mimi Alford. 208 blz., ISBN: 978-1-4000-6910-1, Random House, 25 dollar.

Lees meer over:

Onze partners