Michael De Cock en Judith Vanistendael genomineerd voor prestigieuze Duitse Jeugdliteratuurprijs

Acteur-theaterdirecteur-jeugdauteur Michael De Cock is in de wolken met zijn nominaties. © Stef Depover

‘Der Brief von Papa’, vierde deel in De Cock-Vanistendaels ‘Rosie & Moussa’-verhaalcyclus, is in de running voor de Duitse Jeugdliteratuurprijs in het genre van de kinderboeken.

Nadat eerder op de week al bekend raakte dat Michael De Cock met ‘Veldslag om een hart’ meedingt naar de Boekenleeuw voor best geschreven jeugdboek, blijkt hij met ‘Der Brief von Papa’ in Duitsland nu ook genomineerd te zijn – samen met illustratrice Judith Vanistendael – voor de Duitse Jeugdliteratuurprijs.

Beste kinderboek

Michael De Cock en Judith Vanistendael genomineerd voor prestigieuze Duitse Jeugdliteratuurprijs

‘Der Brief von Papa’ is al het vierde deel van de Rosie & Moussa-cylus voor kinderen jonger dan tien jaar en dingt mee naar de prijs voor beste kinderboek. Rosie gaat er op bezoek bij haar papa in de gevangenis zonder dat haar moeder dat mag weten. Op 16 oktober wordt op de Frankfurter Buchmesse bekend gemaakt of De Cock en Vanistendael effectief de 10.000 euro voor beste kinderboek in de wacht hebben gesleept.

Rosie & Moussa-film

De Cock vertelt er in een mail aan Knack nog bij dat er ook een filmbewerking van de hele Rosie & Moussa-cylus aan komt.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content