Michael Cunningham en Donna Leon op Boekenbeurs

29/08/10 om 21:45 - Bijgewerkt om 21:45

De Antwerpse Boekenbeurs gaat dit jaar interactief, intercultureel en internationaal.

Gisteren raakten op de Cultuurmarkt al enkele hoogtepunten van de komende Antwerpse Boekenbeurs bekend. Er zullen zeker drie internationale literaire zwaargewichten te gast zijn. Michael Cunningham, Amerikaanse Pulitzer Prize-winnaar en vooral bekend voor zijn roman 'The Hours' - zie ook de gelijknamige film naar zijn boek - zal van de partij zijn. Ook de bekende thrillerauteurs Donna Leon en Scott Turow komen naar Antwerpen. Leon heeft, zoals geweten, een zwak voor Venetië terwijl Turow de pionier is van de legal thriller.

Organisator Boek.be maakte ook enkele programmapunten bekend. Het dokterde in samenwerking met FACES4FACES een nieuw interactief programma uit. Op 8, 9 en 10 november kunnen klassen deelnemen aan 'Iedereen schrijver. Het grote inspiratiespel'. De kinderen krijgen allerlei concrete doe-opdrachten op de beursvloer en doen op die manier inspiratie op om het laatste hoofdstuk te schrijven van een spannend verhaal dat zich op de Boekenbeurs afspeelt. Scholen kunnen van 7 t/m 17 september online reserveren. Wie meepuzzelt met de online wedstrijd maakt kans op een gratis toegangsticket voor de Boekenbeurs.

Op de Boekenbeurs zal ook gewerkt worden rond interculturaliteit. Drie allochtone vrouwen zullen onder andere via filmpjes en gerichte media-interventies de interculturele problematiek op de agenda zetten. Er wordt ook een debat rond allochtone Nederlandstalige literatuur georganiseerd. Daarnaast zijn er themadagen rond Europa (ma 1 nov), een madammendag (di 2 nov), It's a Man's World (zo 7 nov) en Uit de kunst (do 11 nov).

Ook Knack zal meer nog dan andere jaren op de Boekenbeurs aanwezig zijn. Eerst en vooral via de traditionele Knack-dag op donderdag 4 november maar daarnaast organiseert Knack op de Knack-stand, in samenwerking met Boek.be, een dagelijks 'Uur van de Literatuur' van 15 tot 16u. Nederlandstalige auteurs van fictie en non-fictie zullen er met nieuw werk te gast zijn: van Herman Brusselmans tot Adriaan Van Dis, van Arthur Japin tot Fik Meijer en Yves Petry.

Meer concrete bijzonderheden over deze Knack-initiatieven en het gedetailleerde boekenbeursprogramma zelf zijn voor begin oktober. De Boekenbeurs heeft dit najaar plaats van zondag 31 oktober tot en met donderdag 11 november.

(Bron: Persbericht)

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners