Memoires van ex-president Bush in november verwacht

30/08/10 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:15

Ongeveer twee jaar na zijn afscheid van het Witte Huis manoeuvreert de voormalige Amerikaanse George W. Bush zich opnieuw in de belangstelling met zijn memoires.

"Decision Points" luidt de titel van het boek, dat een week na de Amerikaanse congresverkiezingen op 2 november naar verluidt verschijnt.

Ook na zijn aftreden als president blijft de 64-jarige Bush wrange gevoelens oproepen niet alleen bij sommige partijvrienden, maar ook bij heel wat Amerikanen en in de rest van de wereld. Het boek zal volgens de Wall Street Journal focussen op veertien belangrijke beslissingsmomenten in het leven van Bush.

Spilhoofdstukken daarbij zijn het stamcelonderzoek, het bestrijden van de financiële crisis en natuurlijk de oorlog in Irak.

Op 8 november wordt de aftrap gegeven voor de promotie van het nieuwe boek met een speciale uitzending op het Amerikaanse tv-kanaal NBC. Op de planning staan ook nog een promotoer en mediaoptredens.

De releasedatum doet vermoeden dat de memoires niet echt als een boost voor de verkiezingen gezien worden, merkt Wall Street Journal op.

De memoires van de echtgenote van Bush, Laura verschenen al in mei.

Onze partners