Madrid gaat begraafplaats van Cervantes zoeken

20/02/14 om 11:27 - Bijgewerkt om 11:27

Het Madrileense stadsbestuur onderneemt een nieuwe poging om de stoffelijke resten van de Spaanse auteur Miguel de Cervantes (1547-1616) terug te vinden.

Madrid gaat begraafplaats van Cervantes zoeken

Cervantes © GF

De schrijver van Don Quijote was in armoede gestorven en op een terrein van een klooster in de Spaanse hoofdstad bijgezet. Het in de "literaire wijk" van het Madrileens historische stadscentrum gelegen klooster werd herhaaldelijk verbouwd en uitgebreid, zodat vandaag niemand meer weet waar het graf van de wereldberoemde schrijver zich bevindt.

Het stadsbestuur kreeg van de regionale regering de toelating om op het terrein van het nonnenklooster naar de resten van de auteur te zoeken, zo schrijft de krant El País. Daarbij zal een grondradar ingezet worden, die de bovenste lagen van het aardrijk onderzoekt.

Drie jaar geleden was een privé-initiatief van experten om naar de beenderen van Cervantes te zoeken door gebrek aan financiële middelen mislukt.

Zoektocht naar schilder Velázquez was een fiasco

Een speurtocht naar de stoffelijke resten van de Spaanse schilder Diego Rodriguez de Silva y Velázquez was 14 jaar geleden in Madrid op een fiasco geëindigd. Een twee jaar durend onderzoek van het aardrijk onder een plein waar eens een kerk stond, eindigde zonder resultaat.

Velázquez was in de crypte van de kerk bijgezet, maar het gebedshuis werd in 1809 afgebroken. (Belga/MS)

Onze partners