Luk Haekens onttroont Chris De Stoop als best verkopende literaire non-fictieschrijver van de week

04/12/15 om 13:54 - Bijgewerkt om 13:54

Nadat Chris De Stoop wekenlang de top 10 van best verkopende literaire non-fictie aanvoerde met 'Dit is mijn hof' is aristocratie-watcher Luk Haekens nu aan het feest met 'De blauwe gids'.

Luk Haekens onttroont Chris De Stoop als best verkopende literaire non-fictieschrijver van de week

Luk Haekens. © Vier

'De blauwe gids' (Manteau) van Luk Haekens - en niet langer 'Dit is mijn hof' (De Bezige Bij) van Chris De Stoop - was het best verkochte literaire non-fictieboek van afgelopen week.

Polderboeren

'Dit is mijn hof' van Knack-journalist Chris De Stoop bezette sinds de publicatie ervan de eerste plaats in de wekelijkse ranking van best verkochte literaire non-fictie in de Vlaamse boekhandels, die Boek.be samen met GfK Belgium aan Knack.be aanlevert. De Stoops indrukwekkend portret van de manier waarop de polderboeren in het Scheldelandschap hun plaats verliezen aan de havenindustrie én aan Natuurpunt viel niet in dovemansoren.

Maar nu neemt Luk Haekens met 'De blauwe gids' dus de fakkel over. Dat Haekens op Vier wekelijks zijn adellijke boekonderwerp op televisie opvoert - gisteren was hij onder anderen te gast bij prins Simon de Merode in diens voorouderlijke kasteel te Westerlo - zal daar wel niet vreemd aan zijn.

Er zijn nog enkele non-fictieboeken die opvallend goed verkopen, aldus dezelfde top 10: Dirk Leyman staat op nummer 6 met 'Lezen, een gebruiksaanwijziging' (Polis), zijn intrigerende gids van écht bestaande literaire personages uit de wereldliteratuur, terwijl good old Gaston Durnez met 'De bolhoed van mijn vader', een ontroerende hommage aan zijn moeilijke kinder- en tienertijd in de schaduw van Brussel, op plaats 8 prijkt.

Frank Hellemans

Onze partners