Luc Deflo en Joost Zwagerman doen het goed in de Vlaamse boekhandel

24/09/15 om 13:36 - Bijgewerkt om 13:35

Luc Deflo voert met zijn nieuwste thriller de verkoopstop 10 van spannende boeken aan terwijl de nieuwste essaybundel van de onlangs overleden Nederlandse schrijver Joost Zwagerman op plaats 2 prijkt in de hitparade van de literaire non-fictie, na Chris De Stoops 'Dit is mijn hof'.

Luc Deflo en Joost Zwagerman doen het goed in de Vlaamse boekhandel

Joost Zwagerman (1963-2015). © YouTube

Luc Deflo heeft in de hitparade van best verkochte thrillers van afgelopen week (van 14 tot en met 20 september) in Vlaanderen Pieter Aspe van de eerste plaats verdrongen. Joost Zwagerman blijft het goed doen met 'De stilte van het licht', zijn laatste essaybundel.

Pieter Aspe neemt gas terug

Deflo komt met 'Donkere maan' meteen binnen op numero uno terwijl Pieter Aspe gas moet terugnemen - op plaats 3 met 'De oxymoron theorie' en op plaats 5 met 'De doos'. Toni Coppers neemt de zesde stek in met 'De vleermuismoorden'.

In de literaire non-fictie blijft Chris De Stoop dus aan kop met 'Dit is mijn hof' maar Zwagerman volgt hem op de hielen.

Status quo bij de romans

In de top 10 van best verkochte roman blijft alles bij het oude: David Lagercrantz ziet zijn Stieg Larsson-imitatie ('Wat ons niet zal doden') als zoete broodjes over de toonbank gaan, ook bij ons. Paula Hawkins ('Het meisje in de trein') en 'Mr.Grey' van E.L.James staan op zilver en brons terwijl Connie Palmen met 'Jij zegt het' haar vierde plaats van de beide vorige weken vasthoudt.

Frank Hellemans

Onze partners