Lovarte: kunst horen en zien in Lovendegem

07/04/11 om 11:56 - Bijgewerkt om 11:56

Tijdens de laatste twee weekends van april kan je op het kunsten- en woordfestival Lovarte sprookjes degusteren en muziek of poëzie.

Net als in 2008 is er dit jaar in Lovendegem en Vinderhoute de kunstroute Lovarte. De editie van vorig jaar trok 700 liefhebbers voor de werken van 25 kunstenaars, dit jaar pakken er 40 uit met hun werk. De werken gaan van woord over beeld naar muziek.

Tijdens twee weekends, zaterdag 23 en zondag 24 april en zaterdag 30 april en zondag 1 mei, kan er opnieuw gewandeld worden. De route begint met een tentoonstelling van twee artiesten, waarna 20 locaties het werk - schilderkunst, grafiek, fotografie, beeldhouwwerk en keramiek - van de 40 artiesten onthullen.

Ook de liefhebbers van het woord komen aan hun trekken. Langs het parcours zijn er elke dag poëtisch-muzikale intermezzi en worden sprookjes voor de (grote en kleine) kinderen voorgelezen. 's Zaterdags wordt poëzie voorgedragen.

Tijdens de beide weekends valt er ook wat te winnen, met de 'Kunst Kijken'-wedstrijd. aan de start van de route worden er 'kunst-kijk-kaarten' verkocht. Wie daarop de antwoorden op de vragen schrijft die gesteld worden langs de route, maakt kans op een prijs: een kunstige verrassingsprijs voor de kinderen, een werk van een deelnemend kunstenaar voor de volwassenen.

Zondag 1 mei sluit een receptie de kunstroute feestelijk af. Tom Dewaele en El Mundo-Lo zorgen voor de muzikale noot.

Simon Demeulemeester

Kunstroute Lovarte: op 20 locaties in Lovendegem en Vinderhoute

Startpunt: Raadzaal Kasteeldreef 72

23, 24, 30 april en 1 mei

Meer info op www.lovarte.wordpress.com

Lees meer over:

Onze partners