Louis Paul Boon op Argentijnse Boekenbeurs

10/04/12 om 15:07 - Bijgewerkt om 15:07

Op uitnodiging van de Argentijnse uitgeverij Clase Turista, maakt met de Antwerpse Fiëbre vzw voor de eerste keer in de geschiedenis van de beurs ook een Vlaamse culturele organisatie deel uit van het programma.

Louis Paul Boon op Argentijnse Boekenbeurs

© Belga

In de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires gaat op 19 april de jaarlijkse Feria Internacional del Libro weer van start. De grootste boekenbeurs van het Latijns-Amerikaanse continent is dit jaar al aan zijn 38ste editie toe. Gerardo Salinas, artistiek leider van Fiëbre vzw en zelf Argentijn, presenteert op de beurs oude archiefbeelden waarop Louis Paul Boon is te zien.

'De Kapellekensbaan' (1953) van Louis Paul Boon werd in 1979 naar het Spaans vertaald als 'El camino de la capillita' door Francisco Carrasquer en uitgegeven door de Spaanse uitgeverij Ediciones Destino. Volgens Salinas leunt de klassieker van Boon opvallend nauw aan bij de grote thema's waarover ook in de Zuid-Amerikaanse literatuur veelvuldig wordt geschreven.

Salinas wil de Argentijnen niet alleen hernieuwd kennis laten maken met de échte Boon maar ook met de hedendaagse Vlaamse literatuur.Hij neemt daarom de radioboeken van het Vlaams-Nederlands Huis deBuren mee, aangevuld met een reeks videopoems van onder anderen Michaël Vandebril, Jess De Gruyter, Delphine Lecompte, Maarten Inghels en Andy Fierens.

(Bron: persbericht) FH

Lees meer over:

Onze partners