Loden boeken uit tijdperk Christus gevonden

31/03/11 om 12:34 - Bijgewerkt om 12:34

Vandaag veel geschiedenis in het boekenjournaal: van loden boeken uit het tijdperk van Christus tot de geschiedenis van dode fictiepersonages.

Loden boeken uit tijdperk Christus gevonden

Schrijfster Joke Guns sluit haar kinderboekenwinkel in Aalst

Kinderboekenwinkel 'Woeste Willem' in Aalst gaat in juni dicht. Dat maakte uitbaatster en schrijfster Joke Guns in Boekblad bekend. Ze kan zelf de naar eigen zeggen rendabele winkel niet meer openhouden, maar had gehoopt een overnemer te vinden. "Er waren vier kandidaten maar ik vond ze geen van allen geschikt", verklaart Guns. "Sommigen hadden gezinnen of een job in het onderwijs, ze waren gewend aan lange zomervakanties en schrokken toen ik hun vertelde dat ze geen zaterdag meer vrij zouden hebben." De uitverkoop in de winkel is al gestart.

Loden boeken gevonden uit tijdperk Christus

Bij de bedoeïenen zijn loden boeken gevonden die geschreven zijn vlak na de kruisiging van Christus. Naast een interessante archeologische vondst kunnen de boeken ook nieuwe onthullingen doen over het leven, de kruisiging en de wederopstanding van Jezus Christus. In totaal werden er 70 boeken gevonden, elk met ongeveer 15 pagina's. Ze zijn in het Hebreeuws geschreven door de eerste christenen, vlak na de kruisiging van Jezus. De boeken zouden al gevonden zijn tussen 2005 en 2007 in Jordanië, en dan naar Israël gesmokkeld zijn, waar de boeken zich nu bevinden, aldus De Standaard.

Nieuwe website 'De Dood in Fictie' online

Sinds gisterenavond 20.00u staat de website www.oefeningverdwijnen.be online. Die ietwat lugubere website, getiteld 'De Dood in Fictie' inventariseert gestorven personages in romans. Lezers worden opgeroepen om pagina's bij te houden waarin een personage aan zijn einde komt. Theatermakers Peter Aers, Tijs Ceulemans en Leentje Vandenbussche gaan zich hierin verdiepen. De drie theatermakers willen de eindigheid in de aandacht brengen en, naar eigen zeggen, levendig maken. Ze vinden de dood te afwezig in onze samenleving, hoewel het tenslotte het eindpunt is wat het leven kostbaar maakt.

Onze partners