Lize Spit en Jeroen Olyslaegers halen shortlist Fintro Literatuurprijs

06/04/17 om 14:36 - Bijgewerkt om 14:36

Bron: Belga

"Het smelt" van Lize Spit en "Wil" van Jeroen Olyslaegers hebben de shortlist gehaald van de Fintro Literatuurprijs, de vroegere Gouden Boekenuil.

Lize Spit en Jeroen Olyslaegers halen shortlist Fintro Literatuurprijs

© .

Dat heeft juryvoorzitter Kathleen Cools bekendgemaakt in De Ochtend op Radio 1. Ook de Nederlanders Richard Hemker, Martin Michael Driessen en Donald Niedekker maken nog kans op de belangrijke literatuurprijs. Op 14 mei kennen we de winnaar.

Vorig jaar haalde geen enkele Vlaamse schrijver de shortlist. En ook dit jaar leek het even mis te zullen gaan, met 'maar' vier landgenoten op de twintig namen tellende longlist. Naast Spit en Olyslaegers waren dat Stefan Hertmans met "De bekeerlinge" en David Nolens met "De waan van Cotard".

Maar intussen dingen dus nog twee Vlamingen en drie Nederlanders mee naar de prestigieuze Vlaamse literaire prijs. "Het smelt" en "Wil" concurreren nog met "Rivieren" van Driessen, "Hoogmoed" van Hemker en "Oksana" van Niedekker. ". De slotshow, vanuit de Handelsbeurs in Gent, is te zien op Canvas.

Vorig jaar won Hagar Peeters de prijs van de vakjury met "Malva". De prijs van de lezersjury ging naar "De onderwaterzwemmer" van P.F. Thomése. De Fintro Literatuurprijs is goed voor 25.000 euro.

Onze partners