Leuvense boekhandel Paard van Troje heeft 2 overnemers

Eén naam maar 2 aparte winkels: de Leuvense boekhandel Paard van Troje wordt een franchise van de Gentse.

Bart Van Aken, de vroegere eigenaar van de beide vestigingen van de kwaliteitsboekhandel Paard van Troje in Gent en Leuven, heeft voor de winkel in Leuven op het Ladeuzeplein twee overnemers gevonden die per 1 oktober zelf hun eigen koers zullen uitzetten.

Sportjournalist Tom Van Aken, neef van Bart, had al samen met reclamejongen Werner Camps geld geïnvesteeerd in de Leuvense vestiging. Nu nemen ze de zaak dus helemaal over. Ook al blijven ze onder dezelfde naam de winkel openhouden, het productaanbod in het Leuvense Paard van Troje zal allicht verbreden.

In Boekblad vertelt Bart Van Aken dat de Leuvense franchisenemers hun eigen ding zullen doen maar dat er onder dezelfde vlag tegelijk ook intens zal worden samengewerkt op het vlak van inkoopbeleid en externe communicatie: ‘Paard van Troje Leuven zal blijven staan voor een dwars en kwalitatief literair aanbod zonder enige elitaire neiging.’

Van Aken geeft nog mee dat hij het statige pand van zijn winkel in de Gentse Voldersstraat binnenkort omruilt voor een goedkoper pand in de Gentse binnenstad.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content