Leuvenaar Jo Claes wint Gouden Strop-thrillerprijs

29/05/15 om 08:30 - Bijgewerkt om 08:29

Jo Claes haalt de Gouden Strop, de belangrijkste Nederlandse thrillerprijs en goed voor 10.000 euro, binnen met 'De mythe van Methusalem'.

Leuvenaar Jo Claes wint Gouden Strop-thrillerprijs

Jo Claes © Facebook

Het stond in de sterren geschreven dat dit jaar een Vlaamse thrillerauteur veel kans maakte om de Gouden Strop voor beste Nederlandstalige spannende roman van het afgelopen jaar te winnen. Met Jo Claes, Patrick Conrad ('Walker) en Guido Eekhaut ('Kingston noir') waren 3 van de 5 laureaten op de shortlist Vlaamse schrijvers van spannende boeken.

Stamcelonderzoek naar veroudering

Leuvenaar Jo Claes wint Gouden Strop-thrillerprijs

© Houtekiet

De 59-jarige Claes is met 'De mythe van Methusalem' al aan zijn zevende thriller toe met rechercheur Theo Berg als centraal personage. Deze keer pijnigt hij zich het hoofd over de mysterieuze zelfmoord van een wetenschapper die met stamcelonderzoek bezig was en met de mogelijkheden om het proces van veroudering te stoppen.

Eerste metathriller

Lukas De Vos had het in verband met Claes' bekroonde boek over de eerste Vlaamse metathriller ooit. Om maar te zeggen dat Claes niet zomaar spannende boeken schrijft maar blijkbaar van vele markten thuis is.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners