Lees Shakespeare volledig waterproof in bad

25/06/15 om 10:22 - Bijgewerkt om 10:22

De eerste vier literaire badboeken die bestand zijn tegen zeewater of badschuim zijn (bijna) gearriveerd. Bibliobath vraagt via crowdfunding nog wat extra fondsen om het mogelijk te maken.

Lees Shakespeare volledig waterproof in bad

Wing Weng is één van de initiatiefnemers van Bibliobath. © Bibliobath

Literatuur die bestand is tegen het gespetter van water of een occasionele duik in het zwembad, als het van Jasper Jansen en zijn vriendin Wing Weng afhangt, is het voor heel binnenkort. Bibliobath heet hun initiatief om verzorgde maar waterbestendige literaire klassiekers uit te brengen.

Badboekliteratuur

Er bestonden al wel duikmanuals en enkele erotische prikkelboekjes die tegen wat water konden, maar literaire kwaliteitsbadboeken waren niet voorradig. Daar kan dus weldra verandering in komen want wie mee helpt via Kickstarter om het beginkapitaal van 9.000 euro rond te krijgen, kan dus binnenkort met zijn exemplaar van 'Macbeth' ongestoord in het water stoeien.

Vier tijdloze klassiekers

Jansen en Weng hebben eerst al geëxperimenteerd met allerlei materialen, ondergedompeld in zout water en zeep, om het perfecte waterbestendige boek van polypropyleen, inclusief waterproof bindwijze natuurlijk, te vinden. Ze hebben gekozen voor vier tijdloze klassiekers, ook al omdat er geen rechten op hoeven betaald te worden: 'Macbeth' van Shakespeare dus (kostprijs 24 euro), poëzie van William Butler Yeats (19 euro), kortverhalen van Mark Twain (17 euro) en 'The art of war' (27 euro) van de Chinese oorlogsstrateeg Zun Si.

Alle titels zijn dus in het Engels. Op de betaalsite Boekblad vertellen Jansen & Weng dat ze ondertussen al de helft van het startkapitaal hebben opgehaald. Binnen een twintigtal dagen zou de zaak financieel rond moeten zijn. Alle donateurs krijgen dan hun literair badboek thuis besteld. Let wel: als de 9.000 euro toch niet wordt gehaald, ben je wel je geld kwijt.

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners