Knack Thrillerfestival sluit af met Aspe literair

04/06/10 om 10:28 - Bijgewerkt om 10:28

Het Knack Thrillerfestival zal dit jaar worden afgesloten met een heuse Aspe Literair.

In Knack Extra Zomert van 28 mei meldden we nog dat Poirot in Bruges - Knack Thrillerfestival in de Brugse Stadsschouwburg zou worden afgesloten met de vertoning van de Aspefilm Blauw bloed op zaterdag 19 juni.

Intussen is dat programmaonderdeel uitgegroeid tot een heuse Aspe Literair: aan de hand van scènes uit onder andere Blauw bloed vertelt de auteur over zijn werk. Aspe-acteurs Herbert Flack en Francesca Vanthielen stellen de vragen, gunnen een blik achter de schermen van de opnames, en lezen zelf hun favoriete fragmenten voor. De voorstelling is voor de gelegenheid gratis, maar de plaatsen zijn beperkt, snel reserveren is dus noodzakelijk.

De avond tevoren, op vrijdag 18 juni, wordt in dezelfde Brugse Stadsschouwburg de Knack Hercule Poirotprijs voor de beste Vlaamse thriller uitgereikt. Welke vijf schrijvers daarvoor in aanmerking komen, leest u vanaf maandag 7 juni op deze site. Van maandag tot vrijdag stellen we telkens één genomineerde uitgebreid aan u voor, in alfabetische volgorde. De spanning stijgt.

Meer informatie over het (grotendeel gratis) programma van Poirot in Bruges - Knack Thrillerfestival vindt u op Poirot in Bruges, reserveren voor de diverse programmaonderdelen of de prijsuitreiking kan bij In & Uit Brugge, op 050 44 30 60 of via Tickets Brugge.

Jan Haeverans

Onze partners