Kinderboeken gaan digitale toer op

22/03/11 om 15:40 - Bijgewerkt om 15:40

Vandaag een boekenjournaal in het teken van 50: WPG-uitgevers slaan de handen in elkaar om elektronische boeken uit te geven en tijdschrift 'Over taal' jubileert.

WPG-kinderboeken nu ook op smartphones en tablets

Dit jaar zullen volgens Boekblad 50 kinderboeken digitaal verschijnen voor zowel smartphones, tablets en digitale schoolborden. WPG-uitgeverijen Leopold en Ploegsma, Zwijsen en Querido, gaan hiervoor samenwerken. Er zijn al enkele kinderboeken, zoals Kip, Haan en Hoen, verschenen als applicatie . Dat aantal wil koepelorganisatie WPG nu dus de hoogte in krijgen. Ook stripalbums zoals Suske en Wiske worden stilaan gedigitaliseerd. De elektronische versie moet meer dan gewoon een boek op de computer worden: WPG zal samenwerken met verschillende illustratoren en fondsauteurs om de boeken zo goed mogelijk te animeren.

50 jaar 'Over taal'
Het tijdschrift 'Over taal' bestaat 50 jaar. Zoals de naam doet vermoeden, behandelt het magazine dat vijf keer per jaar verschijnt alles wat met de Nederlandse taal te maken heeft: van taalzorg tot wetenschappelijke artikels. Om hetjubileum te vieren, zijn abonnementen nu tijdelijk goedkoper. Een jaarabonnement kost tot 15 april 39,06 euro, dat is 20% goedkoper dan normaal. Eind dit jaar geeft 'Over taal' ook een feest in het Vlaams Parlement.

(Bron: persberichten)

Onze partners