Karl Van den Broeck chef Boeken De Morgen

05/01/12 om 11:17 - Bijgewerkt om 11:17

Karl Van den Broeck, ex-hoofdredacteur Knack, gaat het boekenkatern van De Morgen een nieuw elan geven.

Ann Jooris, die chef Boeken was bij De Morgen, geeft de fakkel na een half jaar al door aan Karl Van den Broeck, ex-hoofdredacteur van Knack.

De 45-jarige Van den Broeck begon zijn carrière als journalist bij De Morgen waar hij opklom tot chef Cultuur en chef Nieuws. In 2005 werd hij hoofdredacteur bij Knack. In juli 2011 stapte hij op bij Knack. Nu schuift hij in als chef Boeken bij De Morgen.

'UItgelezen', het wekelijkse boekenkatern op woensdag van De Morgen, kende na het vertrek van Marianne de Baere een moeilijke doorstart. Jooris hield de eer nu aan zichzelf en maakte zo de weg vrij voor Van den Broeck die ondertussen ook AKO-jurylid is geworden en op die manier meer dan ooit voeling heeft met het Vlaams-Nederlandse literaire landschap.

In De Morgen bekent Van den Broeck dat daarmee een jongensdroom uitkomt: 'Toen De Morgen in de jaren '80 een boekenbijlage begon, onder initiatief van Herman De Coninck, ging de wereld open. Daarvoor wilde ik werken. Maar in de plaats daarvan moest ik op de sportredactie beginnen.'

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners