Johnny Depp gaat Bob Dylan uitgeven

18/10/12 om 10:30 - Bijgewerkt om 10:30

Filmacteur Johnny Depp gaat boeken uitgeven: een roman van Woody Guthrie en een bio over Bob Dylan zijn al aangekondigd.

'Infinitum Nihil' - niets bestaat voor altijd - zal het imprint heten waaronder Johnny Depp boeken gaat uitgeven voor HarperCollins. Journalist-historicus Douglas Brinkley bereidt ondertussen al een bio over Bob Dylan voor.

In januari 2013 verschijnt het eerste boek van 'uitgever' Depp: een nooit gepubliceerde roman van folklegende Woody Guthrie. 'House of earth' werd door Guthrie in 1947 afgerond maar pas onlangs ontdekt in diens nalatenschap.

Het is de bedoeling, aldus Depp, om daarna een nieuwe biografie uit te geven over Bob Dylan: 'The unraveled tales of Bob Dylan'. Brinkley interviewt Dylan over zijn leven die volledige medewerking heeft beloofd. Guthrie, die in 1967 overleed, was een van de inspiratiebronnen van Dylan trouwens.

Depp is ondertussen op zoek naar nieuwe kopij voor zijn uitgeverij van auteurs met "authentieke, uitgesproken, vooruitstrevende ideeën en stemmen".

Frank Hellemans

Lees meer over:

Onze partners