Jo Claes, Patrick Conrad en Guido Eekhaut bij laatste 5 kanshebbers voor Gouden Strop

Jo Claes is één van de drie Vlaamse thrillerschrijvers die nog meedingen naar de Gouden Strop. © Facebook

Drie Vlaamse krimischrijvers maken kans op de Gouden Strop, de belangrijkste Nederlandstalige thrillerprijs.

Op 28 mei zal blijken of er nog eens een Vlaamse thrillerschrijver met de Gouden Strop, de grootste Nederlandstalige thrillerprijs, én de bijhorende geldzak van 10.000 euro gaat lopen. De kansen liggen goed want drie van de laatste vijf kanshebbers zijn dus Vlaamse thrillerschrijvers.

Vlaamse thrillerauteurs scoren

Jo Claes, Patrick Conrad en Guido Eekhaut bij laatste 5 kanshebbers voor Gouden Strop
© Houtekiet

Toen de longlist begin april bekend werd gemaakt, bleek al dat het Vlaamse thrillergenre ook in Nederland ruimschoots gehoor vindt: 5 van de 12 genomineerden kwamen uit het Zuiden. Pieter Aspe (‘Zonder voorschrift’) en Toni Coppers (‘Dood water’) haalden de final five niet, maar Jo Claes (‘De mythe van Methusalem’), Patrick Conrad (‘Walker’) en Guido Eekhaut (‘Kingston noir’) dus wel.

De 2 andere Nederlandse genomineerden zijn Marion Pauw met ‘Hemelen’ en Marjolijn Uitzinger met ‘De huisgenoot’. Uitsluitsel volgt dus op 28 mei. Zou mooi zijn wanneer eindelijk good old Patrick Conrad nog eens een prijs krijgt, ook al had onze thrillerrecensent Lukas De Vos blijkbaar een boontje voor Claes die met ‘De mythe van Methusalem’ de eerste Vlaamse metathriller ooit had gepleegd. Als dat maar goed afloopt.

Frank Hellemans

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content