J.K. Rowling schrijft nieuwe reeks films over wereld Harry Potter

12/09/13 om 20:23 - Bijgewerkt om 20:23

Harry Potter-auteur J.K. Rowling is aan een nieuwe reeks films rond de tovenaarswereld van Harry Potter aan het schrijven. De tovenaar-leerling zal wel niet verschijnen in de verhalen.

J.K. Rowling schrijft nieuwe reeks films over wereld Harry Potter

© Reuters

De film, de eerste in een reeks, luistert naar de titel Fantastic Beasts And Where To Find Them. Dat is de titel van een van de handboeken die Harry Potter en zijn studiegenoten gebruiken op de heksenschool.

De prent, die geproduceerd wordt door Warner Bros, gaat over de schrijver van het handboek, de zoöloog en magiër Newt Scamander, en zal zich in New York afspelen, zo'n 70 jaar voor het verhaal van Harry Potter zich zal afspelen. J.K. Rowling in The Independent: 'Het is een uitbreiding van de tovenaarswereld. Wie de Harry Potter-boeken gelezen heeft, zal de gebruiken binnen die wereld herkennen, maar dit is geen verhaal dat voorafgaat aan dat van Harry Potter.'

Rowling zet met deze films haar eerste stappen als scenarioschrijver, twee jaar na de release van de laatste van de acht Harry Potterfilms. 'Ik heb altijd gezegd dat ik opnieuw onderduik in de wereld van de hekserij als ik een idee heb dat echt de moeite waard is', aldus nog de 48-jarige schrijfster. Rowling vond het te moeilijk om haar wereld over te laten aan een andere schrijver.

Het boekje Fantastic Beasts And Where To Find Them werd in het Nederlands vertaald als Fabeldieren en waar ze te vinden zijn. De wereldwijde opbrengst van het boekje, en dat van Zwerkbal door de eeuwen heen, een gelijkaardige uitloper van Harry Potters wereld, ging naar Comic Relief, een jaarlijkse inzamelingsactie voor liefdadigheid in Groot-Brittannië.

Lees meer over:

Onze partners