Ivo Victoria – Gelukkig zijn we machteloos

De eerste zin: ‘Altijd wanneer drama’s als deze zich voltrekken is er één persoon in het gezelschap die ijzig kalm blijft.’

Ivo Victoria – Gelukkig zijn we machteloos

Uitgeverij: Anthos

Aantal pagina’s: 224

Prijs: 16,95 euro

Setting van Victoria’s nieuwste worp Gelukkig zijn we machteloos: het jaarlijkse familiefeest met de obligate dronken nonkels, neurotische huisvrouwen, dreinende kinderen én mystery guest Ome Lex.

Op de achtergrond een dreigend onweer, een moordende spoorlijn en de aanzwellende paniek over een resem recente kidnappingen die telkens begeleid worden door een irritante ruis. Het voorspelbare gebeurt: Ome Lex verdwijnt, met in zijn kielzog, jawel, een jong meisje.

Spannend uitgangspunt, ware het niet dat Victoria die gelegenheid vakkundig de nek omwringt met een overvloed aan warrige flashbacks en een wollig taalgebruik dat vooral plaatsvervangende schaamte oproept.

Er rijden geen treinen genoeg om Victoria’s wandelende clichés en knullige vergelijkingen onder te gooien. Alles in dit boek is frappant. Bizar. Typisch. En er zijn vogels. Die vliegen. Om over de walvis maar te zwijgen.

Gelukkig hoeft u dit onding niet te kopen: download de gratis app, enkel voor het plezier hem weer te wissen. U zal zich nog nooit zo machtig gevoeld hebben.

Roderik Six

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content