Hugues C. Pernath wordt 80

06/04/11 om 11:15 - Bijgewerkt om 11:14

Het Pernathfonds en het Letterenhuis organiseren op 27 april een colloquium om tachtig jaar H. C. Pernath te vieren: wie was Hugo Wouters, de man achter de dichter?

Dit jaar zou schrijver en dichter Hugues. C. Pernath tachtig geworden zijn. Om dat te herdenken organiseert het Pernathfonds en het Letterenhuis in Antwerpen een rijk gestoffeerd colloquium op 27 april. Er zijn lezingen over diverse facetten van diens werk door Yves T'Sjoen, Dirk De Geest, Henri-Flors Jespers en Joris Gerits. Geert Buelens peilt naar de invloed van mei '68 op het werk van Pernath. Radiopresentatrice Ruth Joos gaat op zoek naar de man achter de schrijver Pernath: Hugo Wouters. Walter van den Broeck, neef van pink poet Pernath, ging in zijn jongste Pernath-lezing uitgebreid in op het dagboek dat mama Grace Helena over haar gekweld huwelijksleven met papa Charles bijhield en waarin ze het ook over haar zoon Hugo heeft. Joos zal Van den Broeck samen met Lucienne Stassaert interviewen over de getroubleerde relatie van Hugues 'Hugo Wouters' Pernath met zijn ouders.

Hugues Pernath werd geboren in het Antwerpse Borgerhout in 1931 en stierf daar in 1975, twee maanden voor hij 44 zou worden. Pernath maakte naam en faam met zijn poëzie. Ter nagedachtenis van de dichter wordt elk jaar ook de Pernathprijs uitgereikt aan een dichter die nooit zijn 44ste verjaardag gehaald heeft. Deze uitreiking zal dit jaar plaats vinden op 8 oktober 2011.

Het colloquium is gratis, maar u moet wel voor 20 april inschrijven via letterenhuis@stad.antwerpen.be

Nico Cardone en Frank Hellemans

Onze partners